skip to Main Content

Velbesøgt Åbent Hus 2018

Årets Åbent Hus holdt vi i vores lokaler på førstesalen i Søparken den 29. september 2018.

Dørene var åbne mellem klokken 13 og 17, hvorefter medlemmer og støttemedlemmer, der i forvejen havde meldt sig, kunne gå til en hyggelig middag i dagligstuen. Der var et sted mellem 70 og 80 mennesker til åbent hus fra hele landet, og af dem blev 45 til spisning.

12 af de fremmødte til åbent hus kom fra en skoleklasse på Ruds Vedby Skole. De holdt deres 50 års juibilæum under vores åbent hus, og det var en stor glæde at opleve de 63-64 år gamle klassekammerater se hinanden igen efter de mange år.

Nogle af de gamle skoleelever kunne genkende hinanden, selv om de ikke havde set hinanden, siden de var 14 år. Der blev ivrigt snakket om skoletiden, hvad de ellers havde lavet siden, der blev delt gamle minder, grinet og snakket. En enkelt af eleverne, der havde skiftet efternavn og var “forsvundet” i mellemtiden, blev fundet i Jylland efter et større detaktivarbejde af Ruds-Vedbys Histories formand, Bente Liselotte Jensen.

En anden klassekammerat kunne ikke deltage i Åbent Hus, da hun var handikappet. Hun var ked af ikke at kunne deltage, fortalte hun foreningen under rundringningen, men hun udleverede sit telefonnummer, så hendes klasekammerater senere kunne komme i kontakt med hende.

En af klassens daværende lærere var også til åbent hus, Henning Nielsen, der nærmest traditionelt møder op til foreningens årlige komsammen.

Der var som de øvrige 16 år, foreningen havde holdt Åbent Hus, både mange gengangere og “nye” gæster, hvor flere meldte sig ind i foreningen. I år deltog for eksempel 80-årige Lissi (med pigenavnet Knudsen), der i dag bor i Korsør. Hun var som barn nabo til Carsten “Busser” Jensen på Sorøvej. Hun ses på et foto fra Åbent Hus, hvor hun snakker med Arne Lauritzen fra Hjorthøj.

En anden gæst, der også var her for første gang, var Birthe, pigenavn Christensen. Gennem Bjarne Skov Jensen fandt hun ud af foreningens Åbent Hus. Birthe er datter af slagter Christensen, den ene af byens daværende tre slagtere (de andre var slagterne Pedersen og Hansen), hvor Sus Thomsen arbejdede som ung.

Da den åbne del af arrangementet sluttede, gik de tilmeldte medlemmer og støttemedlemmer i dagligstuen, hvor de kunne hygge sig med god mad, konkurrencer og hinandens selskab resten af aftenen.

Back To Top
X