Skip to content

Vedbygård solgt

Introtekst:

Herregården Vedbygård Slot blev for to et halvt år siden sat til salg for første gang i 100 år. Den blev i juni 2018 solgt til en ejendomsinvestor, der fremover vil benytte Vedbygård som privat bolig.

Beskrivelse:

Vedbygård er en herregård, beliggende i Ruds Vedby Sogn på Vestsjælland. Midt i landsbyen Ruds Vedby ved den lille Hovsø – cirka 20 km nord for Slagelse. Jørgen Rud overtog i 1429 herregården ved et mageskifte med Erik af Pommeren, og den forblev i slægten Ruds eje indtil 1671.

Ifølge lokalavisen SN.dk er Vedbygård blevet solgt til selskabet Amvest, der ejes af Dan Svenningsen. Han vil fortsat drive skov- og landbrug på ejendommen, men også benytte Vedbygård som privat bolig, skriver avisen.

 

Uddannet agrarøkonom

Dan Svenningsen er ifølge SN.dk uddannet agrarøkonom fra Dalum Landbrugsskole. Han flyttede til Fyn i starten af 1990’erne og har arbejdet som landmand på Sydfyn. I 2008 startede han virksomheden Boda Ejendomme. Virksomheden med base i Odense ejer en række ejendomme på i Odense, Faaborg, Svendborg og Rudkøbing samt i Trekantområdet og i København.

Ifølge Fyens Amts Avis modtog Dan Svenningsen i april 2017 prisen for årets bedste bevaringsprojekt på Langeland for arbejdet med at restaurere den gamle overlægebolig i Rudkøbing.

 

Kort historie om Vedbygård

Vedbygård har gennem knap 100 år tjent som rekonvalescenthjem drevet af Fonden Vedbygård. Vedbygård blev i sin første udgave opført som borg i 1167-tallet, men brændte i cirka 1540 og genopført. Den blev fuldført med vestfløj i 1560. Den er i sin nuværende form et gotisk, 3-fløjet slot. Slottet omgives af et parkanlæg på 100.000 kvm med voldgrav og søer.

Af Vedbygaards jorder er 2,3 millioner kvm regulær landbrugsjord, mens 1,7 millioner kvm er højproduktiv skov med høj vedmasse, og 700.000 kvm udgøres af eng, sø, diverse naturarealer samt den store park.

Silvaestate har formidlet salget af ejendommen.

Dato: 30. juli 2018 - 31. juli 2019
Kategorier:

Medier

Back To Top
X